Зустріч з односельчанином Дмитром Сунаком в с. Братківці

 8 листопада в селі Братківці проведено вечір-зустріч із цікавою людиною села – колишнім директором Підгірцівської школи-інтернат, вчителем, освітянином, громадським активістом та старожилом села Братківці, хористом і будівничим нового храму, читачем сільської бібліотеки, автором цікавих і дуже потрібних історичних статей про рідне село – Дмитром Васильовичем Сунаком.
Ініціатором цього вечора була Ірина Цехоня, голова районної спілки «Союзу Українок», викладач, історик, і просто цікава і небайдужа односельчанка та Йосиф Соснюк, голова громадської організації «Сокіл». Долучились до організації і проведення зав.філіалом бібліотеки Оксана Пастернак та художній керівник Леся Дячишин.
Присутніми на заході були усі поціновувачі історичної правди, ті, хто любить своє село і хотів почути спогади очевидця, які понині хвилюють громаду. Адже, це не просто відшукати зараз такого цікавого розповідача подій, коли прийшли в село «совіти», як їх зустрічали і який важкий епізод історії перенесли наші батьки і діди. Було страшно слухати, як ламались хрести на церкві, але яка одностайна і згуртована була громада, чого нам сучасникам потрібно вчитися.
Зустріч пройшла в дуже теплій атмосфері. Усі присутні вітали п. Дмитра, адже саме сьогодні він святкував 85-літній ювілей. Союзянка п. Ірина подарувала ювіляру цікаву книгу «Видатні постаті України», а Оксана Пастернак – художньо-історичний твір Гната Хоткевича. Ювіляр є взірцем для молодих братківчан, адже кожної неділі він у церкві, на кожному сільському просвітницькому заході, завжди вміє підтримати мудру ідею і знайти теплі слова для тих, хто цього вартий.
Звичайно не обійшлось на святі і без молодого покоління – старшокласників, які уважно з трепетом і цікавістю ловили кожне слово сільського історика, а взамін дарували йому пісні та поетичні рядки.
Марія Лесів чудово виконала пісню-вітання «Ми бажаєм щастя Вам…». Щирими оплесками всі присутні та ювіляр дякували учасникам читацького клубу «Берегиня»: Войтків Н., Хлопин М. за презентований авторський вірш Лесі Дячишин, а вірш читачки бібліотеки Марії Дубик дуже схвилював усіх присутніх.

Вивчаймо, знаймо, постійно вишукуймо і бережім своє рідне, в тому числі і історію рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар