Літературно-мистецька зустріч у бібліотеці с. Завадів


Барвиста осінь дуже багата на визначні події. Нещодавно  бібліотечні працівники Стрийщини відвідали 24 Міжнародний форум видавців у Львові. В рамках проведення цього форуму заплановано і ІІІ-ій Міжнародний літературний фестиваль «Галицька осінь». На цей раз зустріч відбувалася з творчими особистостями не тільки Львівщини, а й письменниками Республіки Польщі.
27 вересня в бібліотеку с. Завадів завітала Член Національної Спілки письменників України, поетеса-перекладач, авторка дев’яти поетичних збірок, дипломант Міжнародного конкурсу “Гранослов” Ліліана Косановська зі своїми польськими колегами по перу Володимиром Штокманом та Артуром Грабовським. Радо їх зустріла у своїй читальні зав. бібліотекою Анна Хвалик спільно з головою сільської ради Михайлом Щудлом.
Рядок за рядком п. Ліліана декламувала свою поезію «Серпнева жінка», «Я – Кармен», «Циганська зоря». В ході поетичної зустрічі в залі панувала атмосфера слова, поезії, музики та пісні. Присутні з цікавістю вслухалися в рядки, які зворушували їм душу та гріли серце. Приємною несподіванкою стала і пісня у виконанні Володимира Штокмана про події останніх років в Україні присвячена Героям Небесної Сотні, яка прозвучала в його виконанні українською мовою.

Юні  читачі бібліотеки Софія Особа, Ольга Сенів, Луїза Тарасенко, Вікторія Осташ, зачитали поезію написану власноруч. Під керівництвом художнього керівника Олега Сиротюка виконано ряд український пісень, які тісно перепліталися з любов’ю до рідного краю, до батьківщини, до найдорожчої в світі людини мами, і в цьому йому допомагала віддана своїй справі, працівник культури з великим досвідом, директор Народного дому та громадського музею «Історії села Завадів» Надія Кріль.
«Для культури немає кордонів. Завдяки такому діалогу відбувається кращий процес пізнання один-одного, підвищується розвиток культурної освіти, інтеграція української та польської культури до європейської та світової», – завершила літературно-мистецьку зустріч спеціаліст РЦБС Лідія Бур.
На завершення польські гості мали можливість відвідати і музей Івана Франка, віддати шану великому Пророку Українському народу Тарасу Шевченку.

Немає коментарів:

Дописати коментар