Духовні читання «Пастерське Послання Митрополита Андрея Шептицького»


6 вересня в бібліотеці с. Нижня Стинава проведені духовні читання «Пастерське Послання Митрополита Андрея Шептицького», за участю активного користувача бібліотеки, студента 5 курсу Дрогобицької Духовної Семінарії Петеша Богдана. «Постать Слуги Божого Андрея настільки небуденна, що сучасність називає його «Великий Митрополит» – такими словами розпочала духовну мандрівку бібліотекар п. Оксана. Розповідаючи біографічні відомості, наголосила на значимості і актуальності сьогодні повчань Митрополита Андрея: «Пам'ятайте про те, що ваша хата є першою і найважливішою школою, в якій ваші діти мають навчитися любити Бога і людей…».
Продовжив розмову семінарист про повчання Андрея Шептицького, наводив приклади, щоб присутні могли зрозуміти, що Митрополит говорив і до них, даючи мудрі життєві поради: «Дорогі діти, – писав Митрополит, – дивлюся на вас, як на ті квіти, що ви їх принесли. А знаєте, чому вони такі гарні і запашні? Бо вони завжди дивляться до неба, до сонця. Так і ви пам’ятайте про Бога, що на небі, моліться до Нього, слухайте своїх батьків, учителів, будьте добрими і багато вчіться, то й вами будуть так тішитись, як ви тішитеся гарними квітами».
На завершення брат Богдан ознайомив присутніх із книгами, які представлені на книжковій виставці із його ж власної бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар