Історичний екскурс «Євген Коновалець - шлях до вільного Львова веде через вільний Київ» (до 126-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця) в районній бібліотеці для дорослих.


















В читальній залі  ЦРБ проведено  читацькі сходини,  які присвятили  Команданту УВО, голові Проводу українських націоналістів, ідеологу українського націоналізму  Євгену Коновальцю.. Перед читачами постала молода людина,освічена, національно-свідома, яка розуміла, що в боротьбі за державність України потрібна добре зорганізована вишколена патріотична армія і присвятила цьому своє життя. Дізнались:
 - про його роль у творенні Галицько- буковинського куреня,командування Куренем Січових Стрільців;
-         про визволення від більшовиків Києва про творення УВО і ОУН
про його життя в еміграції та згуртування всіх національно-свідомих сил  до майбутньої збройної боротьби за незалежність України;
- про формування військового штабу та укомплектування школи з підготовки старшинських кадрів для української армії в Польщі, Чехословаччині, Австрії.
 















              Та чому не судилось втілити в життя цей доленосний план.:
-про  спецоперацію по знищенню Євгена Коновальця під кодовою назвою «Ставка», яку розробляли у Москві під особистим наглядом  Сталіна.
Закінчили екскурс словами Є.Коновальця: «У вогні перетоплюється залізо у сталь,у боротьбі перетворюється народ у націю».

         До послуг читачів література, з якої вони зможуть більш повно дізнатись про життєвий шлях  Провідника ОУН і роздумами над його настановою: Україна мусить бути єдиною,соборною, яка заперечує будь які прояви сепаратизму; всіма силами треба мурувати єдність галичан і наддніпрянців; негайно творити регулярну Українську Національну Армію .

Немає коментарів:

Дописати коментар