Літературно – історично - музичний калейдоскоп в Грабовецькій ОТГ


І знову лютневий день Грабовецької об’єднаної громади згуртував шанувальників книги, любителів слова, пісні у єдине ціле, адже  в бібліотеці с.Довголука відбувся  літературно – історично - музичний  калейдоскоп присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні та   Міжнародному  дню рідної мови.
Ведуча  та господиня  Світлана Мельник, розпочала свій виступ зі слів шани і подяки тим, хто сьогодні стоїть на кордонах нашої держави, хто відвойовує цілісність і права українського народу. Вшанували память хвилиною мовчання і тих, хто не повернувся додому, а «Пливе кача» та «Мамо я повернусь весною …» повернули присутніх  в минуле 2014 року.
  Та сум присутніх переповнив спів учасників – читачів, які декламували найкращі зразки поезії про рідну мову, а також у формі театралізованого екскурсу в минуле відтворили історію походження і розвитку української писемності і мови, адже відомо, що, не знаючи історії, не можна творити свого майбутнього, адже 21 лютого – Міжнародний день рідної мови, який відзначається в Україні з 2000 року.
В кінці свята всі учасники були нагороджені грамотами, які вручив заступник голови з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, охорони здоровя, соціального захисту та служб у справах дітей Грабовецької ОТГ Віктор Тучапський, подякував за талант і любов до книги, до читання,  побажав віри в майбутнє, творчих задумів, щастя, добра нових здобутків в імя України.
 «Бережімо рідне слово,бо в ньому не тільки гомін лісів, переливи струмків, шепіт трав, а й високий дух наших пращурів, сила нашого сьогодення і поступ майбутній - відмітила Галина Цуцуп, директор Стрийської РЦБС,  і побажала усім учасникам та їх наставникам мирного неба, вдячності і шани від громади, Божого благословення, - сподіваємося, що ці слова про рідну мову, які стали лейтмотивом свята, всі пронесуть крізь усе своє життя».


Немає коментарів:

Дописати коментар