VII Львівський бібліотечний форум «Модерна бібліотека в мінливому світі»

У Львові 14 вересня 2016 року відкрито VII Львівський бібліотечний форум «Модерна бібліотека в мінливому світі». Читальна зала Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка перша відчинила двері для проведення пленарного засідання «Філософія модерної бібліотеки». Оскільки Бібліотечний форум набрав статусу міжнародного, то окрім представництва зі всіх бібліотек України були фахівці з  Національних бібліотек Польші, Білорусі, Молдови, Литви. До всіх учасників форуму зі словами вітання звернулись Олександра Коваль, президент ГО «Форум видавців», Василь Кметь, директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, та Христина Береговська, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій.
І вітальні слова, і виступи науковців засвідчували, що всіх болить українська книга, бібліотечна справа і що Бібліотечний форум – надійний шлях змінювати себе і змінювати навколишній світ. Це шлях остаточного знищення «совка» з бібліотек. Держава повинна «золотим мечем» викорінювати байдужість, і всі ми маємо пам’ятати, що Божий дар проходить через книгу.
Тематика доповідей будила думку, тому і вийшла оптимістична дискусія, але на першому плані – стратегія розвитку бібліотек.

В перший день відкриття форуму взяли участь директор РЦБС Галина Цуцуп та методисти . З нетерпінням чекаємо наступного дня офіційного відкриття 23 – Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові», в якому візьмуть активну участь спеціалісти районної бібліотечної системи.



Немає коментарів:

Дописати коментар