Перший еко-фестиваль вареників «Слава українській хаті, де вареник на столі»

                                                  Є вареники у хаті:
В Україні все гаразд,
Всі щасливі і багаті,
Щедре сонце світить в нас!
Цікаве еко - дійство започатковано в селі Гірне. 7 серпня в Народному домі організовано Перший еко - фестиваль вареників «Слава українській хаті, де вареник на столі». В програмі еко-фестивалю були завдання: правильно замісити тісто, зробити вареники з різною начинкою, а також вміло їх подати. До кожної страви необхідно було підібрати і відповідну пісню. Тому відбувалися майстер-класи по виготовленню вареників, вивченню і виконанні пісень, приказок, жартів.

Господині фестивалю виявили не лише кулінарні здібності, а ще й продемонстрували істинно народні співочі таланти. Ось неповний репертуар, який мали можливість не тільки прослухати, а й проспівати учасники фестивалю : «Зеленеє жито, зелене», «Калина – не верба», «Із сиром пироги», «Варенички мої», «Гиля, гиля, сірі гуси»…

«Вареники непогані, вареники у сметані! Їжте на здоров’я!» - щиро всіх припрошували. Прекрасну виставку еко-продуктів приготували наші бібліотечні працівники. Юні учасники фестивалю сплели вінок «Еко-єднання» з польових квітів та калини разом з бібліотекарем Мар’яною Думою. 
 Успіх свята забезпечив ансамбль народних музик. Кожен, хто побував на фестивалі, отримав величезний позитивний емоційний заряд і вкотре переконався у самобутності та невичерпаності наших традицій.
Прославленням української хати, нашої землі і побажанням здоров’я, щастя, добра і миру закінчився Перший еко-фестиваль українських вареників. Сподіваємося, що такий фестиваль стане візитівкою Народного дому і поповнить скарбничку славних традицій. 

Немає коментарів:

Дописати коментар