Літературні сходини-конкурс «Літературно-поетична карта сучасної України»


Ціла низка заходів запланована в бібліотеці та Народному домі с. Семигинів до найголовнішого державного свята – Дня Незалежності. Цього разу читачі готувались особливо старанно: адже це будуть літературні сходини – конкурс, що вимагає не тільки знання української літератури – ровесниці Незалежності, але й вміння продекламувати, правильно передати, донести до присутніх думки, настрій поета.
Зустріч розпочалась коротким екскурсом бібліотекаря Анни Кмошек про творчість письменників, чиї імена поповнили Літературну карту України, а також про когорту письменників – емігрантів.
Продовжили мандрівку користувачі юнацької групи. Вони зробили короткі анонси про творчість відомих поетів: Грицька Чубая, Олега Мішеги, Віктора Неборака, Костя Москальця, Андрія Любка…
Директор  Народного дому Іванна Пенджола підготувала літературний дайджест про наймолодших поетів: Дмитра Лазуткіна, Лесика Панасюка, Олену Герасимюк…, розповіла про видавництва для дітей «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Розумна дитина», «Старого Лева», «ГраніТ». Цікаво було послухати про центр дослідження літератури для дітей та юнацтва «Великий їжак».
Користувачі мали можливість і більше пізнати про літературні нагороди, премії в Україні та поза її межами, а також про літературні фестивалі.
Музичні позивні – твори у виконанні гуртів «Плач Єремії», «Мертвого Півня» сповістили про початок  другої частини – поетичного конкурсу.
Учасники декламували поетичні, прозові твори, а також перші свої проби  пера. Це був перший відбірковий конкурс, а справжні поетичні баталії відбудуться в День Державного Прапора перед учасниками святкового  дійства.

Читальний зал на завершення перетворився в музично - поетичний гурт… Лунали пісні на слова щойно прослуханих авторів Наталки Білоцерківець та Віктора  Неборака. 

Немає коментарів:

Дописати коментар