Селу Братківці – 569 років.


Недільного ранку  громада с.Братківці дружньо молилась  на Святій Літургії у Храмі Преображення Господнього, яку відслужив парох села о.Іван Волинюк. Всі разом просили у Всевишнього  ласки і Покрови  над родинами, селом, Україною і світом. Так  розпочали відзначення 569- річниці з Дня народження села.

Щойно вийшли із церкви, як спортивні позивні повернули  футбольних  уболівальників  на стадіон, де розпочались змагання, а шанувальників української мови, української     книги  запросили на зустріч з героями  літературних творів авторів Незалежної України . Після обіднього відпочинку  улюблені  народні мелодії зазивали шанувальників української пісні, народного гумору на святковий концерт, який подарували церковний хор, Народний фольклорний колектив «Намисто», а також окремі виконавці. Всіх присутніх привітали односельчани Дмитро Сунак, Ірина Цехоня, Володимир Павлів, Марія Клименчук. Вони також пригадали цікаві сторінки історії села, а також немало добрих слів було сказано про славної пам’яті Ігоря Войтківа, сільського голови.
На святі виступила з вітальним словом Людмила Курилишин, керівник відділу культури. Вона подякувала за почуті захоплюючі сторінки історії рідного краю та підкреслила значення таких пізнавальних, культурно-мистецьких розважальних заходів для формування свідомості дітей, юнацтва та молоді .
Свято продовжили  козацькими розвагами та танцями для всієї громади. Організаційний комітет щиро дякує депутатам, виконкому, працівникам сільської ради, культури, мешканцям села за активну допомогу та за організовані роботи по благоустрію села, а також спонсорам за  допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар