На книжкову полицю

Світ фантастики Дяченків [Текст] : рекомендаційний анотований список літератури / Стрийська РЦБС; методично-бібліографічний відділ; упоряд. Лідія Бур. – Стрий, 2016. – 8 с. : іл.
Марина і Сергій Дяченки – це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета в сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Проза Дяченків – яскрава та  емоційна, її особливими рисами є психологічна достовірність, майстерність деталей, складні, підчас морально-етичні питання та проблеми.
Вони дуже люблять експериментувати, тому кожна їх нова книга – це пастка для читача, потрапивши в яку він просто не може не відчувати емоційного співчуття героям. Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали твори Марини та Сергія, незліченна. Тому ми просто скажемо, що на загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» у Глазго вони отримали звання «кращих письменників-фантастів» в Європі.

Дяченки М. та С. Армагед – дом [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. О. О. Якименко. – Харків: Фоліо, 2012. – 380 с.
   Людство розвивається, освоює нові простори, але проходить приблизно 20 років і все... Настає мрига. Тобто апокаліпсис. Шанс вижити є — там, де багато людей, з’являються Ворота. Якщо встигнеш пройти через них — ти врятований. Якщо ні — вижити під час мриги неможливо.
         Час чергової мриги наближується. Коли і де відкриються Ворота — точно не знає ніхто. Боротьба за існування починається...

Дяченки М. та С. Брамник [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки. – Київ: Джерела М, 2005. – 288 с.
За все в житті доводиться платити, в тому числі — й за нерозсудливі юначі жарти. І ціна буває зависокою навіть для чарівника. Могутній маг, наділений талантом і честолюбством, у покарання за гордощі перетворений на бездушну річ і позбавлений магічного дару. Згадайте останні події — ця ситуація не така вже фантастична. А якщо додати до цього нерозв'язну любовну колізію — тоді вже просто хоч із мосту та в воду!
Дяченки М. та С. Пандем [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки ; пер. з рос. О. Негребецького. – Харків: Фоліо, 2012. – 284 с.
Кожна людина хоч раз у житті відчувала, що її хтось покликав. Покликав зсередини...
Пандем — що воно (він, вона)? Ніхто не знає, звідки він прийшов, ніхто не розуміє, що йому потрібно. Але він є, і є майже повсюди, він розмовляє з людьми. Зсередини. Реальність починає мінятися, в одній лікарні одужали всі безнадійно хворі пацієнти, цивілізація йде по шляху прогресу. Та цей «співрозмовник» починає змінювати світовідчуття людей. Це добре чи погано, і взагалі, що принесе людству прихід Пандема — добро чи зло? Це кожен має вирішувати сам...
Дяченки М. та С. Спадкоємець [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки. – Київ : Зелений пес, ТОВ «Гамазин», 2006. – 368 с.
      Всі сім’ї щасливі однаково, зате нещастя у кожного своє. Здавалося б, у родині Егерта Солля усі нещастя залишилися позаду: завдяки шраму, що довгий час спотворював вродливе обличчя, він знайшов себе справжнього, здобув любов красуні-дружини, виховав сина та доньку, відсунув примари минулого в забуття. Але одного вечора аматорська вистава мандрівного театру руйнує сімейне благополуччя, вибудуване роками. І за якусь мить рідний син виявляється виплодком смертельного ворога. А юнак, який ще хвилину тому вважав себе нащадком аристократичного роду, сином славного полковника Солля, опиняється на вулиці, затаврований прокляттям, яке заслужив його справжній батько, служитель темного ордену Лаша. Тепер у хлопця є шанс дізнатися, що становило сенс життя його батька та що означала його смерть.
         Видавництво «Зелений Пес» пропонує шанувальникам творчості Марини та Сергія Дяченків черговий роман українських фантастів «Спадкоємець». Ви маєте можливість насолодитись новими колізіями, а також зануритися у бурхливий вир життя вже відомих читачеві за творами «Брамник» та «Шрам» героїв.
Дяченки М. та С. Vita Nostra [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки. – Київ: Зелений пес, 2007. – 544 с.
Страх живе в кожному з нас. Дрімає до часу десь на денці душі. А чи не найсильніший страх — за життя власної родини.
Сашку, вже майже випускницю школи, безтурботне дівча, шантажем і погрозами лиховісна людина (людина?) у чорному змушує вступити до таємничого Інституту спеціальних технологій десь мало не на краю землі. Надлюдськими зусиллями крок за кроком студенти-першокурсники визубрюють абсурдні завдання, суцільну нісенітницю, а над їхніми головами дамокловим мечем нависає повсякчасний страх за свою сім’ю.
Здолати його в собі, здійнятися над ним, стати невразливим, ПРОЗВУЧАТИ — найвище призначення кожного студента. Сашчин фініш так близько! Та чи вдасться останній крок?

Саме сьогодні ми пропонуємо завітати до нашої книгозбірні та поринути у світ
фантастики та фентезі,
прочитати романи подружжя Дяченків.

Немає коментарів:

Дописати коментар