Літературно-краєзнавча студії до 160 років від дня народження Івана Франка

2016 рік  -  оголошено роком Франка. За величиною й багатством творчої спадщини Іван Франко не має рівних собі в історії української  культури , літератури . Він поет, прозаїк ,  драматург, фольклорист, літературознавець, філософ, історик, економіст, публіцист, перекладач,  громадський діяч ...
В Стрийській районній бібліотеці для дітей до відзначення ювілею великого Каменяра  проведено літературно - краєзнавчі студії  "Хай сяє нам благословенне ім" я славетного Франка ". Науковий працівник краєзнавчого музею "Верховина " Романа Савчин ознайомила  читачів  з  цікавими матеріалами перебування Івана Франка на Стрийщині ,  зокрема в м. Стрию, селах Завадів,  Довге,  Голобутів,  Дуліби,  Грабівці ..., про літературну та громадську діяльність, про великих подвижників нашого краю з ким зустрічався і працював Франко . Читачі з с. Довге,  Завадів ,  Дуліби декламували поезії , розповідали цікаві факти про перебування поета в їхньому селі.

Ведуча свята, заступник директора по роботі з дітьми Світлана Зборовська презентувала присутнім  виставку - посвяту "Франкове слово - то криниця, спіши з його джерел напиться ", з етнографічною  та фольклорною діяльністю Франка на Стрийщині  та  запросила до участі в різних заходах по вшануванню памяті  І . Я . Франка.



Немає коментарів:

Дописати коментар