До 125 річниці від дня народження Євгена Коновальця

              



      «Не однострої і зброя воїна, а безстрашність, мужність, хоробрість його, дух воїна—становить силу армії» - ці слова є актуальні і сьогодні в боротьбі проти спроби чужинців  розділити  Україну, нав’язати братовбивчу війну, загиджувати душу нації.
     Центральною районною бібліотекою проведено інформаційно -просвітницькі заходи, щоб читачі бібліотеки, особливо юнацтво і молодь, могли  усвідомити ціну боротьби за волю України.
      До 125 річниці від дня народження Євгена Коновальця проведені і історичні студії, і екскурсії в музей  Степана Бандери (с. Воля Задеревацька), в музей національно - визвольної боротьби ОУН-УПА (с. Кавсько), пройшли поетичні вечори, радіопередачі.
     14 червня працівники бібліотек і Народних домів відвідали музей Січового Стрілецтва в Стрийському аграрному коледжі, адже Січове Стрілецтво для майбутнього керівника ОУН було військовим і національним гартом, після екскурсії повернулись в районну бібліотеку для участі  в узагальненому історичному дайджесті.
     «На крові  тих, що впали на полі бою в обороні рідної землі, на крові тих, що замучені по тюрмах і по таборах виросла безсмертна легенда воюючої поневоленої нації, що вогненним смолоскипом горить у серцях і думах народу й освічує шлях у майбутнє» - цими словами з Декларації Проводу ОУН розпочала Наталія Романчук - бібліотекар юнацької кафедри,  історичний дайджест про історію створення ОУН та її організатора - Євгена Коновальця - полковника Армії УНР, Команданта УВО, голову Проводу  ОУН, послідовника державницьких  традицій. На занятті  були розкриті такі основні тези:
«ОУН - Незриме військо поневоленої нації», «Євген Коновалець і наша  доба», «Мандрівка до полковника у Роттердам» – перегляд слайдів  (пекельна машина у Роттердамі).
     На завершення присутні оглянули  тематичну експозицію «Кров пролита для великої мети, не засихає».



Немає коментарів:

Дописати коментар