До 125-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця





 І ми вже звикли, що Героям - слава,
А нам, нарешті, об’єднатись час
У боротьбі за вільну Україну,
За нашу мову, звичаї, поля,
Щоб дух Стрілецтва не загинув,
Бо це святе, як небо і земля

12 червня в Народному домі с.Луги напередодні 125 - ї річниці від дня
народження засновника і ідеолога Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця  проведено історико – краєзнавчу мандрівку, яку підготували та провели бібліотекар Л.Гончаренко та директор НД Л.Дмитрів.
         Всі мали можливість ознайомитись із тематичною експозицією «З Україною у серці». Вели екскурсію учасники гуртка художнього слова та активні читачі Юрків Віра (учениця 9 класу) та Ковальчук Єремія (студентка). Вони підготували насичену розповідь про  одного із найцікавіших особистостей української історії - полковника армії УНР, коменданта Української  військової  організації, голову Проводу Організації українських націоналістів і за незліченних вірних воїнів, що продовжували визвольну боротьбу та виконували першу заповідь Декалогу: «Здобудеш українську державу або згинеш у боротьбі за неї» .
  «Україна – понад усе!». Це було головне гасло, з яким  Євген Коновалець пройшов через все своє життя, яке звучало і звучить для Героїв, для тих, хто любить Батьківщину, хто готовий віддати за неї своє життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар