Поетичний вернісаж «Шевченкові слова – душа народу»

Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.       Для всього світу вже понад півтора століття слово «Україна» нерозривне з ім’ям Тараса Шевченка, бо йому судилося стати символом своєї нації і країни, українського народу, він не вивчав життя рідного народу, як спостерігач, а жив його життям, болем, думами, душею.
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.
    З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря працівниками  Районної бібліотеки для дітей було проведено поетичний вернісаж «Шевченкові слова – душа народу». Спочатку це був візит до третьокласників СШ№10 /вчитель Ковач Леся Василівна/, згодом захід продовжився в бібліотеці.
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.          У формі діалогу розмовляли з дітьми про дитинство поета, його особистість, про книги, які в цікавій та доступній формі знайомлять дітей з багатством талантів генія українського народу , пророка нації. Представили нове світобачення по сторінках абетки «Шевченко від А до Я», акцентуючи увагу на знані та ще невідомі слова в літерах абетки з життя Шевченка. Школярі декламували поезії, зачитувались уривки з книг, пригадували поезії Шевченка покладені на музику, багато з яких давно стали народними піснями, адже Шевченко дуже любив співати українські пісні, він не міг уявити Україну без пісні.
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.          Ім’я Тараса Шевченка стало символом нашого народу. Шевченка знають, шанують в усьому світі. Його твори видані за рубежем 33 мовами. Пам’ятники Кобзарю стоять у Канаді, Угорщині, США, Франції, Аргентині. Його іменем названо вулиці багатьох міст світу, а також університети, школи, міста. Він залишив нам заповіт відданої безкорисливої синівської любові до рідної землі в своєму "Кобзарі" і "Букварі", в своїх мистецьких творах...
Світлина від Стрийська районна бібліотека для дітей.
...Свою Україну любіть,
Любіть її...Во врем'я люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Немає коментарів:

Дописати коментар