Презентація книги Лідії Миськів "Пісня, намальована Тарасом"

17 березня Читальна зала ЦРБ відчинила двері для творчого театру-студії «Подих Мельпомени» Хорової школи «Щедрик». Керівник студії – Лідія Миськів, викладач-методист класу акторської майстерності, публіцист, драматург, поет, автор низки книг для дітей та юнацтва, наукових публікацій.

В дні Шевченкових читань вона завітала зі своїми найменшими артистами театру-студії, щоб презентувати свою чергову ластівку, своє улюблене дитя «Пісня, намальована Тарасом». Вона побудувала її на переказах та легендах. Автор простими словами відтворила дитинство малого Тараса, який зазнав всіх сиротинських поневірянь, але обдарований від природи зернятами великих чуттів, сприймав навколишній світ у широкій повноті – у барвах, звуках, формах, рухах. Тарас своєю вразливою душею не міг не відгукнутися на мовлене і співане слово свого народу.
«Книжечку, яку подарувала п. Лідія нашій дітворі, нашим родинам – це залюбування рідною мовою, барвистим словом, а через слово – мандрівка в минуле» - відмітила директор РЦБС Галина Цуцуп.
Всі, хто завітав в бібліотеку – були захоплені вдалим виконанням ролі Тараса, Оксанки, Катерини, друзів Ярошка і Олексія. А малий Тарас так і світився своїм багатим внутрішнім світом, якому Бог призначив долю Генія.
Уривки з вистави, виступи автора, перекладача цього твору англійською мовою Олександри Якимів, художника-оформлювача Надії Мельник – справді перетворили читальну залу в часточку справжньої Мельпомени.
Директор бібліотеки відмітила, що ця книжечка спонукатиме до переосмислення дитячих років Тараса, навчить по-новому відчувати почуття і прагнення героїв, заглиблюватись в історію рідної землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар