Поетична презентація «На крилах Лесиних пісень»

На шлях я вийшла ранньою весною
І тихий спів несмілий заспівала;
А хто стрічався на шляху зо мною,
Того я щирим серденьком вітала.
Цим несмілим тихим співом був вірш «Надія» – перша ластівка майбутньої поетеси - Лесі Українки, який вона написала у 9 років. 25 лютого в в районній бібліотеці для дітей відбулась поетична презентація «На крилах Лесиних пісень» до145-ї річниці від дня народження Лесі Українки – класика української літератури.
Учасники заходу, активні наші читачі - учні 4-Б класу зі своєю вчителькою Галиною Мартинюк, поринули у царину слова і пісні великої Лесі, ознайомились з виставкою книг та декламували вірші. Поезії перепліталися  музичним супроводом, роздумами над великою силою слова та незламності духу поетеси, цікавими фактами з біографії всієї родини Косачів. Бібліотекар Наталія Киричевич розповіла про сім’ю, про особливий вплив матері Олени Пчілки, яка навчала своїх дітей працювати для свого народу, любити Україну та рідну мову, плекала бажання допомагати ближньому.
Так, ця мужня Українка була і є взірцем служіння рідному народові – підсумувала зустріч Світлана Зборовська. Вона зауважила: «Ви тільки починаєте знайомитись з творчістю великої поетеси і сподіваємось, що наша бібліотека допоможе вам глибше пізнати велич її життєвого подвигу».

Немає коментарів:

Дописати коментар