Довгоочікувана поява книги Василя Магаса «Голгофа «звичайного» сільського хлопця



Сьогодні до нашої бібліотеки завітав Мар’ян Магас, упорядник книги, який подарував збірку Василя Магаса «Голгофа «звичайного» сільського хлопця» – це записи одного із Магасів села Лисовичі, що на Стрийщині, який за його словами з приходом у 1944 році других «освободителів» у Західну Україну став страдником їхніх тюрем і таборів, починаючи Польщі, а далі – рідного Львова і Росії.
Записи, залишені мучеником і достойником В. Магасем – це щира і відверта, болюча сповідь не тільки особиста – вона, і про надзвичайно тяжку і трагічну долю українського народу, найперше молодих хлопців і дівчат, найсвідоміших носіїв національного духу і моральної чистоти, дійсно елітної частини рідної нації, спершу Західної України, яка злочинно занапащена непроханими «визволителями».
Запрошуємо Вас, дорогі наші читачі, в бібліотеки Стрийщини, а також до Центральної районної бібліотеки для дорослих, яка знаходиться в м. Стрию по вул. Коновальця, 4, щоб пізнати сходження на свою Голгофу «звичайного» сільського хлопця славної пам’яті Василя Магаса і заглибитися в терновий страдницький шлях наших краян. 

Немає коментарів:

Дописати коментар