А в узорах твоїх Україна моя

Нам вишиванки з неба Богом дані
Для свят, у теплі дні і холоди,
Не українці ми без вишиванок,
Батьки ще пам’ятали і діди.
В них кольори і радісні, і печальні
Як і зрештою і наш життєвий шлях.
Нам вишиванки – скарб національний
Як тризуб і синьо-жовтий стяг
                                                                                                       З. Сердюк
3 лютого 2016 року в Районній бібліотеці для дітей відбулася літературно-мистецька презентація «А в узорах твоїх Україна моя» за участю  автора книги «Вишиванки від панянок» Ольги Савчин – члена Національної спілки майстрів України, керівника секції вишивальниць при літературно-мистецькому об’єднанні «Хвилі Стрия, керівника Стрийської «Школи шляхетних українок», вчителя трудового навчання вищої категорії, вчителя-методиста НВК «Школи І ступеня-гімназії ім. А. Шептицького» м. Стрия.


Додатком до літературно-мистецької презентації слугувала книжково-ілюстративна виставка «Українська вишита сорочка: традиція і сучасність» та різдвяний літературний театр, який підготувала і вела Ольга Савчин зі своїми вихованцями та читачами бібліотеки для дітей. Цікаво і змістовну презентацію підготувала заступник директора по роботі з дітьми Світлана Зборовська.

На завершення працівниця бібліотеки Уляна Дружинець продекламувала вірш Л. Павлів «Вишиванка» і всі учасники дійства взяли участь у дефіле української вишивки. 
У заході взяли участь: заступник директора краєзнавчого музею Зеновія Ханас, Ірина Цехоня – Голова Союзу українок, Володимира Ільків – провідний методист ЦРБ, п. Люба – колишній працівник бібліотеки СЗОШ І-ІІІ ст. № 10 – мама Ольги Савчин.
Директор Стрийської РЦБС Галина Цуцуп подякувала всім учасникам за прекрасні шедеври витвору звичаїв та традицій українського народу та побажала п.  Ользі творчих успіхів у подальшій праці.
Присутні мали можливість придбати альбом зібраних давніх і сучасних моделей української вишивки «Вишиванки від панянок», виручені кошти будуть призначені для хворого Максима, жителя с. Підгірці.

Немає коментарів:

Дописати коментар