«ДВІ ГРАНІ ВЕЛИКОГО ТАЛАНТУ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА»

…У руках пензля і пера нескорена душа палахкотить 
     В рамках підготовки до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в Братківській школі мистецтв спільно з сільською бібліотекою проведено ранок «Дві грані великого Таланту Тараса Шевченка – поета і художника». В ході проведення заходу звучали мелодії на пісні та слова Тараса Шевченка, на екрані зображувалися фрагменти живописної спадщини, експозиції «Портретна галерея у спадщині Шевченка».

Учасники ранку були одночасно і слухачами, і виконавцями. Всі мали можливість поглибити знання про живописну спадщину, про місце портретної галереї у спадщині Шевченка, про особливо дорогого для Шевченка рисунка «Се мій батько» : Шевченко виконав рисунок у підлітковому віці, навчаючись у польського художника у м. Вільно. Юний художник зобразив батька такого, яким він його запам’ятав з дитинства – чоловіком середнього росту, у селянському одязі, з батогом у руках та зажуреним виразом обличчя – вела розповідь викладач.
Всі почули також про історію написання автопортрету, намальованого під час заслання. З захопленням слухали і дивилися на галерею портретів «Кобзарів». Розповідь перепліталася декламацією Шевченкової поезії, яку люб’язно презентували юні читачі бібліотеки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар