Дорогою Сина Господнього


   В час Великоднього святого посту на роздуми нас навертає Хресна дорога нашого Спасителя. Традиційно в районній бібліотеці проходять Хресні читання: «Стежками і дорогами Сина Господнього». Цього року присутніми були студенти 16 вищого художнього училища разом зі своїм наставником п. Іванною, користувачі бібліотеки, бібліотечні працівники району.
   Хресні читання відкрила директор ЦРБС М. Пилипів. Розмову продовжила провідний бібліотекар Є. Рисин. Її слова про Ісуса Христа, що взяв на себе хрест за наші гріхи навели на роздуми про наше життя у світлі Євангельських повчань. Нехай кров Христа Розп’ятого пробудить наші серця, а Ісус прийме молитву нашу.
З великою цікавістю і трепетом, а часом і сльозами на очах, сприйняли присутні духовну розповідь сестри Людмили про призначення Хреста у релігійному вченні та у житті кожної людини. Кожен мав змогу доторкнутися до Хреста святого Францішка, вимолити прощення за свої гріхи, допомогу у сокровенному. Оповідь була доповнена випадками з життя служителів церкви, простих мирян, які повірили у Божу силу та милосердя і перемогли смерть на славу Христової віри.
Науковий співробітник краєзнавчого музею Р. Савчин розкрила чарівний світ писанки. Легенди, перекази, місцеві традиції про пасхальне яйце доповнились демонстрацією різних писанок і крашанок. Присутні мали змогу ознайомитись з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Дорогою Воскресіння».
Хресні читання проведені:
·         «Христос – наш спаситель» – бібліотека  с. Воля Довголуцька;
· «Хресту Твоєму поклоняємось» – бібліотека с. Горішнє, спільно з вчителем християнської етики О.Шваб;
·   «Христос – дорога правди і життя» – бібліотека с. Монастирець;
·   «Стежками і дорогами Сина Господнього» -  бібліотека с. Н.Лукавиця;
·    «Він через Хрест і муки відкупив світ» бібліотека – с. Фалиш;
В інших установах культури  читання були присвячені пам’яті  Героям Небесної Сотні та молитвам за волю і єдність України.
Христос вмер за нас, щоб життя вічне ми мали, щоб спасти наші душі, захистити нас від лукавого. Ми віримо, що Бог пошле світле Воскресіння за всі страждання, за терпіння всі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар