Новорічно-різдвяна феєрія в центральній районній бібліотеці

13 січня в читальній залі ЦРБ особливе Різдвяне свято – до бібліотеки завітали вдячні читачі, наша молодь з Різдвяною колядою і з вертепом. Ще здалека ми почули звуки троїстих музик юних вихованців Братківської школи мистецтв і Народного дому с. Гірне. Разом з колядниками прийшли їх наставники з директором Юрієм Юником. І полилась предвічна Українська коляда, а за нею вінчування. Серце вирувало в грудях, наскільки мелодійно, старовинно, поважно, піднесено звучала Коляда, ми всі знову опинились в обіймах Різдвяного чарівного дійства… .
Продовжили через деякий час заворожувати своїм вертепом, наші юні партнери – Українська Молодь Христові. Вони теж були з наставником Орестом Чабаном. «Багато бачили і прослухали колядників і вертепів, - звернулась до творчих колективів начальник відділу культури Юлія Курилишин,- але такої вишуканої професійної коляди, такого Вертепу давненько не чули і не бачили».
На завершення колядники привітали присутніх із Старим Новим Роком, засіяли зерном за давньою традицією: на щастя, на здоров’я, на мирне життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар