«Незгасима рана України»

85 років тому мільйони синів і доньок України, мільйони невинних людей, мільйони наших рідних і близьких були без жалю винищені Голодомором. Тоталітарний комуністичний режим свідомо спланував і здійснив терор нашого народу голодом.
85 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Адже він приніс не лише страждання і смерть, він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.
Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. І саме сьогодні в залі районного Народного дому, працівники бібліотечної системи взяли участь у історичному екскурсі, який провела науковий працівник Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Олександра Чура. На захід були запрошені також представники влади заступник голови районної ради Мирон Войтович, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Мелень, начальник відділу культури Людмила Курилишин, учні шкіл Стрийщини, молодь та громадські організації. На завершення присутні оглянули книжкову інсталяцію «Незгасима рана України».
  

Немає коментарів:

Дописати коментар