Зустріч з військовим капеланом о.Орестом – Романом Салом та презентація його книги «Прагнення волі» в ЦРБ.

17 жовтня наша світлиця приймала військового капелана о.Ореста – Романа Сало. Отець Орест прослужив капеланом разом із бійцями АТО більше року і став для них духовним наставником, єднав їх різних за характером, але яких «Божа любов покликала до лав добровольців, запросила до участю в Жертві, привела до хресного жертовника їх жінок – мироносиць, та вказала на камінь відкочений від гробу. Я не вмру, а житиму і розказуватиму про діла Господні» /Псалом 118, 17/ . І щоб розказати правдиву історію, яка творилась і твориться на східних теренах України з перших днів війни спонукали автора після поверненя з фронту повернутись у минуле військове життя.
«Прагнення волі» - так назвав книгу о.Орест. Кожне слово про ці події підводять до розуміння вчинків людей, які діяли серцем, ідучи на вірну смерть захищаючи рідну землю.
На презентацію книжки і на зустріч з військовим капеланом, автором книги завітав Преосвященний Владика Богдан Манишин, настоятель церкви Успіння Пресвятої Богородиці о.Мирон Гринишин, о. Андрій Бінас , о.Олексій Федоришин, настоятель церкви Всіх Святих Українського Народу о.Іван Барабаш. На зустріч завітали читачі, студенти ВПТУ №16, активні просвітяни Стрийщини. Війна і мир – дві лінії, але треба містка між ними, щоб зупинити зло. Таким містком і служать військові капелани. Присутні в залі вслуховувались в кожне слово Преосвященного Владики, автора книги о.Ореста, які підвели всіх вкотре до переконання «усе залежить від волі Господа…Якщо Господь змилосердиться і поверне мир, якщо люди врешті зрозуміють, що місця для життя вистачить всім, якщо зрозуміють, що у всіх є мама, для якої її дитина – це найдорожче що у неї є…Ось тоді люди усвідомлять, яка то велика цінність жити у мирі!!!». Свою книгу автор присвятив Героям, які боролися і борються за вільну Україну, хто буде щасливо жити у державі Україна. Він звертається до нас з проханням, щоб ніколи не забути, якою ціною те щастя здобували для нас.
  Вела цю зустріч і знаходила стежину до душі кожного слухача начальник відділу культури Юлія Курилишин.
В знак подяки авторові, подружжя Гнатівих подарували друге доповненне видання своєї книги «Сповідь нашої душі».

Немає коментарів:

Дописати коментар