Літературна зустріч з Володимиром Шовкошитним в бібліотеці с.Добряни


У бібліотеці с.Добряни відбулася літературна зустріч з українським письменником, громадським та політичним діячем, прозаїком, публіцистом, доктором філософії в галузі політології, народним депутатом України першого скликання Володимиром Шовкошитним, який є автором близько двох десятків збірок поезії, романів, кіносценаріїв. Лауреат премій ім. Бойченка, ім. Сковороди, ім.. Островського, ім.. Куліша, міжнародних премій ім. Василя Стуса, «Тріумф» тощо. Також є учасником та організатором обох Майданів. Його історичні романи «Хресна путь», «Білий кречет», «Боривітри», збірка поезій «Запали свічку» були серед лідерів книжкових рейтингів, а роман «Глиняний кіт» номінувався на Шевченківську премію.
Розпочала зустріч Любов Лесів, завідувач бібліотекою, після чого п.Володимир представив власну творчість та новинки видавництва «Український пріоритет». Саме це престижне київське видавництво створив кілька років тому і в ньому друкуються твори відомих прикарпатських авторів та молоді поети і прозаїки. Родзинкою заходу стала поезія Володимира Шовкошитного в авторському виконанні. Видавець зупинився і на своєму романі-трилогії «Кров – свята», який охоплює період від Голодомору і майже до наших днів. Як розповів Володимир Шовкошитний, матеріали для книги він збирав 12 років працюючи в українських, польських, німецьких архівах.
На завершення письменник побажав усім, а особливо молоді вірити в свої сили і впевнено йти до поставленої мети, бо успіх великою мірою залежить від позитивного налаштування людини.
Присутні літературної зустрічі мали можливість придбати нові книжки, отримати автографи «… на високий злет духу! Ми – одної крові! Бережи Вас, Боже!» та поспілкуватися особисто.

Немає коментарів:

Дописати коментар