Працівники бібліотек району вшанували Подвиг Героїв Крут

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
29 січня… Є багато пам’ятних дат в історії боротьби за державність, але цей день – 29 січня 1918 р. особливий, бо на прю з споконвічним ворогом державності України стала молодь, юнацтво. Їх пролита кров допомогла відбутись Україні на міжнародній арені, допомогла їй хоч на короткий час утвердитись на власних теренах.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.Працівники бібліотек району з особливим старанням не тільки підійшли до заходів, розкриваючи подвиг Героїв Крут, але й взяли участь в символічній акції «Нема любові понад ту, що окропили кров’ю Крути» на залізничній станції (правда, в Стрию) спільно із викладацьким та студентським колективом Стрийського аграрного коледжу. На акції домінувала думка: «Кров, пролита для великої мети, не засихає», вона проростає у вдячній пам’яті наступних поколінь.
Набравшись позитивних емоцій, працівники бібліотек повернулись в РНД, де з цікавістю оглянули тематичну інсталяцію «Крути – смолоскип запалений у Незалежність». Мелодії пісень про Героїв Крут покликали всіх на літературно-патріотичну композицію «Крути – трагедія і гордість України».
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
До цього заходу велику підготовчу роботу провела бібліотекар методично-бібліографічного відділу Лілія Русин, готуючи мультимедійну презентацію «Крути - наша гордість, біль і трагедія». Важливо було передати велич подвигу у слові, у пісні, у відтворених документальних подіях.
Галина Цуцуп, директор бібліотечної системи, була особливо вимоглива до кожного слайду, адже мова йшла про нашу молодь, яка, на жаль, як і 100 років тому відстоює нашу Соборність, нашу територіальну цілісність, гине за Україну проти того самого ворога, тільки у путінській обгортці, проти диявольського, брутального, забріханого облудного північного сусіда, який трупами людей устелював і устелює свій шлях.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.

Кропітка дружня робота дала позитивний результат: адже здригнулись серця у кожного, хто мав честь пошанувати пам’ять Героїв Крут і усвідомити, що доля України залежить тільки від нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар