В’ячеславу Чорноволу – 80 в центральній районній бібліотеці.

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Незалежність наша держава здобувала у довгій важкій боротьби. Чимало вірних синів і дочок назавжди увійшли в історію визвольного руху. В ці дні ми згадуємо про політика, дисидента, правозахисника, публіциста і журналіста В’ячеслава Чорновола. 80 - ти річчя від дня народження Героя України вшанували у центральній районній бібліотеці.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Галина Цуцуп, директор районної централізованої бібліотечної системи, перегорнула життєві сторінки Лауреата Державної премії ім.Т.Шевченка, ініціатора створеної Гельсінської Спілки, голови Народного Руху України (1992-1999 рр.), народного депутата України трьох перших демократичних скликань.

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.Він понад 15 років провів у в’язницях та засланнях, оскільки не зраджував своєї політичної та громадської позиції.
В’ячеслав Максимович разом з іншими однодумцями започаткував національно-визвольний рух шістдесятків. Все його життя – це боротьба за вільну Україну.
Добірку книг, журнальних матеріалів доповнила Наталія Романчук, бібліотекар юнацької кафедри. Відвідувачі книгозбірні висловлювали свої міркування про роль ювіляра у відродженні нашої державності.

Ми вшановуємо людину, що увійшла на сторінки історичних есе, фільмів, спалахнула смолоскипом, осяваючи дорогу іншим у боротьбі за краще життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар