Літературно-мистецький портрет «О.Нижанківський - композитор, диригент, громадський діяч» /до 155 р. від д/н Остапа Нижанківського/ в Стрийській ЦРБ

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
В читальній залі ЦРБ слухачів зустріли музичні мелодії Остапа Нижанківського, зазиваючи на літературно-мистецький портрет «О.Нижанківський - композитор, диригент, громадський діяч» /до 155 р. від д/н Остапа Нижанківського/.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.В процесі розповіді слухачі не тільки знайомились із музичною спадщиною композитора, твори якого становлять золотий фонд хорової музики, але й терновим життєвим шляхом і трагічною смертю одного з найкращих синів Галичини. Після смерті Остапа Нижанківського навіть думка стрийських поляків була однозначною: страта священника, внука героя польського повстання 1831 р., а до того чесного й толерантного чоловіка-ганьба для Польщі. Смерть композитора була епілогом визвольних змагань галицьких українців. «Його життя –високий приклад для наслідування і осягнення істиної величі духу, а наша місія - не дозволити цьому імені зникнути з історичної памяті нашої нації» - ці слова сказані стриянином, громадським діячем, педагогом Іваном Бондаруком про духовного провідника Стрийщини, члена УНР, повітового комісара ЗУНР, митця, що рятував українські цінності, сьогодні для нас актуальні, як ніколи.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
На завершення читачі познайомились з виставкою, присвячену віхам життя Великого Сина Галичини і всієї України.

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар