Історичний екскурс в ЦРБ

В читальній залі районної бібліотеки читачі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вже 31 рік тому завершилося будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Це стало подією світового значення заради збереження життя людей і всього живого. Матінка–Земля у нас одна, а наслідки найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття відчуватимуть ще багато поколінь.
Історичний екскурс про вогняну ніч, перебіг подій, пов’язаних з діяльністю і закриттям цього аварійного ядерного об’єкту провела вчитель історії Дулібської гімназії ім.. М. Шашкевича Ольга Біганич.
Директор РЦБС Галина Цуцуп підсумувала, що досвід України по закриттю ЧАЕС  - унікальний і став єдино можливим інструментом боротьби з атомним лихом.
Присутні з цікавістю знайомилися з книжково-ілюстративної виставкою, що містить художні книги, добірки документальних матеріалів, спогадів учасників, фотоілюстрації про історію ЧАЕС та її сьогодення. 

Мальовничий древній поліський край, убитий радіацією став нагадуванням, що людина відповідає за все живе, а тому повинна вдумливо ставитися до навколишнього світу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар