Урочисте освячення приміщення Центральної районної бібліотеки

22 листопада в Центральній районній бібліотеці пройшли урочистості з нагоди завершення ремонту та освячення оновленого, обладнаного новим інвентарем та книжковим фондом приміщення.
Розпочала свято Галина Цуцуп, директор РЦБС. В короткому екскурсі з історії Центральної районної бібліотеки вона означила ті проблеми, з якими прийшлось зіткнутися працівникам  і читачам, але завдяки тому, що на всі етапах розвитку району було усвідомлення значимості бібліотеки як інформаційно-просвітницького центру, проблеми вирішувались. Особливо вона відмітила позитивне ставлення до вирішення питань бібліотек Голови районної державної адміністрації, Голови районної Ради,  депутатського корпусу, громадських організацій і громади в цілому. 
«І ось, ми сьогодні є свідками спільної турботи про нашу бібліотеку як з боку влади, так і всіх структурних підрозділів відділу культури – результат на виду. Ми бачимо прекрасне комфортне, оснащене комп’ютерною технікою приміщення, де створені належні умови для спілкування та пошуку літератури різноманітної тематики для навчання, відпочинку та реалізації творчих здібностей відвідувачів різного віку». Вона запросила до благословення та освячення приміщення отця Володимира, пароха церкви с. Н. Стинава, який є не тільки нашим духовним наставником, але й активним учасником всіх наших читацьких заходів.
На святі директор представила всіх гостей обласного, районного та місцевого рівнів. Зі словом до присутніх звернулись Мирон Войтович, заступник голови районної Ради, Людмила Курилишин, начальник відділу культури, Марія Кадикало, головний бібліотекар науково-методичного відділу Львівської ОУНБ, яка подарувала не тільки теплі слова вдячності за таку творчу роботу, але й добірку книг Василя Пилип’юка «Львів. Пори року» відомого українського фотохудожника, професора, Лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, які доповнять мистецький фонд бібліотеки.
 Від директорського корпусу дитячих шкіл естетичного виховання виступили: Зеновій Сиротюк, Юрій Юник, Степан Целюх та вручили спільний подарунок. Головний спеціаліст відділу культури Ольга Боднар в підтримку акції «Стрий – місто магнолій» подарувала бібліотеці сертифікат на це прекрасне деревце, яке буде висаджено на території, прилеглій до Будинку культури.  Серед запрошених гостей були і наші партнери директор Університету третього віку Ольга Пилипів та викладач-волонтер Оксана Лудин, які теж звернулись з вітальним словом. З книжковими подарунками завітала Галина Сенів, помічник Народного депутата Андрія Кота.
Розділити радість із своїми колегами прийшли працівники централізованої бухгалтерії віддулу культури, районної дитячої бібліотеки та відділу комплектування і обробки літератури.  В залі панувала душевна атмосфера. На заході прозвучали музичні подарунки від наших дорогих читачів, друзів, шанувальників українського мистецтва Степана Целюха та Михайла Золотухи і його учнів.

Продовжили розмову за філіжанкою кави.

Немає коментарів:

Дописати коментар