БІБЛІОТЕЧНИЙ ЖОВТНЕВИЙ ФОРУМ В РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЧНІЙ СИСТЕМІ










          Біліотечний жовтневий форум   розпочався зі слів подяки директора РЦБС Галини Цуцуп працівникам всіх бібліотек за дослідницько-пошукову роботу по підготовці матеріалів  до написання уточненого мартирологу Стрийщини,за активну участь у підтримці Етнофестивалю гостинності. З гостинним концертом до нас приїхали мистецькі колективи Пустомитівського району.
         Директор у своєму слові зупинилась на основних важливих історичних подіях, на висвітленні їх в процес і інформаційно-просвітницької роботи  з читацькою аудиторією: про Листопадовий чин, про роль УСС в боротьбі за Державність, про роль ЗУНР в процесі Українського державотворення, про основні історичні особистості. Зокрема, про Костя Левицького, про  Евгена Петрушевича, Дмитра Вітовського… . Особдиву увагу вона звернула на події  на теренах Стрия. Все це- наголосила керівник має бути донесено до читача  так, щоб у нього зявилось бажання більше дізнатись про ці події, прочитати історичні дослідження, а також –цілий пласт художньої літератури. В кожній бібліотеці необхідно оформити тематичні виставки, інсталяції, які б будили бажання більще дізнатись про  події, які ввійшли в історію під назвою- Листопадовий Чин.
 








         Галина Цуцуп привернула увагу ще до однієї значущої події - до відзначення  Дня Мови, про підготовку до свята «Мовна платформа».  А тут - наголосила вона, все залежатиме від вашого творчого уявлення, від обізнаності з творчістю письменників, поетів, від вміння донести до читачів значимість Рідого слова.
Не обійшла увагою і таку важливу подію, як відзназчення Дня Гілності та Свободи. Особливо, наголосила керівник, необхідно пам’ятати тих, хто пожертвував своє життя, щоб ми сьогодні могли розвиватись як європейська нація і хто і сьогодні є запорукою мирного  життя. В кожній бібліотеці необхідно оновити матеріали про Героїв  АТО, систематизувати матеріали про памятники Новітнім Героям, проводити зустрічі з родинами  Захисників України.
           Продовжили  робочу зустріч заступник директора по роботі з дітьми Світлана Зборовська, провідний методист Володимира Ільків, провідний бібліотекар Любов Борущак.
 А дальше пішла зацікавлена розмова фахівців, обмін досвідом, пропозиціями щодо вдосконалення роботи з користувачами.
          На завершення обговорили питання щодо допомоги колезі по роботі, яка перенесла складну операцію,адже друзі пізнаються в біді.
 На домашнє завдання  необхідно подати пропозиції щодо проведення Тижня права, памяті жертв геноциду проти Українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар