Юні читачі - мандрівники Піщан на екскурсії до музею Філарета Колесси.


Підготовка до цієї екскурсії була тривалою: читачі зустрілись із священником, який розповів про цінний подарунок Ф. Колесси- Старовинне Євангеліє, готували повідомлення про родину Колесси, записували спогади старожилів, перечитували матеріали в енциклопедії.


Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.

«У багатьох державах світу туризм розвивається як система, яка надає всі можливості для ознайомлення з історією, культурою, звичаями, духовними і релігійними цінностями даної країни і її народу, і дає прибуток в скарбницю знань»- такими словами бібліотекар бібліотеки с.Піщани Тетяна Попович розпочала туристсько-краєзнавчий екскурс з нагоди відзначення Дня туризму в Україні.
Прислухаючись до бажань юних читачів, бібліотекар організувала екскурсіію в музей Філарета Колесси в с.Ходовичі.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Зустріч читачів з директором цього музею, викладачем музичної школи ім. Філарета Колесси Ларисою Батіг, її обізнаність і вміння доступно і красиво говорити про високе музичне і пісенне мистецтво, викликала ще більший інтерес до ознайомлення з визначними діячами рідного краю, гордість, що вони теж причетні до цієї талановитої сподвижницької родини.
Подарунком для екскурсантів було знайомство і спілкування з Максимом Пасікою, родичем по лінії Павліни Колесси, учнем Ходовицької школи..

Повертаючись в свою бібліотеку, юні мандрівники самі собі поставили завдання: вивчати історію і коріння своєї родини, оскільки, кожний прожитий день- це уже історія.

Немає коментарів:

Дописати коментар