«Їх талант виплекала Стрийська Земля»

- така літературно-мистецька подія проходила в рамках Третього Міжнародного літературного фестивалю «Галицька осінь» в Районному Народному Домі. 
До цієї важливої події спеціалістами РЦБС підготовлена книжково-ілюстративна виставка «Польща-Україна - окрилені разом». Центральною стала тема - «Їх виплекала Українська Земля» - присвячена двом яскравим особистостям - Богдану Веселовському та Корнелію Макушинському. Зі словом про Богдана Веселовського до присутніх звернулась музикознавець, викладач мистецької школи м. Стрия, хоровий диригент, просвітянка - Любов Целюх. Підсилила її розповідь творча когорта музикантів, виконавців пісенної спадщини Б. Веселовського під керівництвом композитора, пісняра, естрадного виконавця, керівника гурту «Говерла» Михайла Золтухи та його колег з джазового оркестру. Про Корнелія Макушинського, про його літературну творчість, про людську доброту і добрі справи слухачі мали можливість почути як від наших польських гостей, так і від керівника Польського центру – Тетяни Бойко. 
     На завершення всі учасники фестивалю оглянули книжкову виставку. Зав’язалась цікава розмова. Адже на захід прийшли люди, яким дорогі ім’я, творчість і пам'ять про синів, які так любили наш край, прославили Україну у світі.
       Прийде ще час…бриніло з надією у кожного в душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар