Історичні читання для учасників товариства УТОС

Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
Доброю традицією стало проведення читань працівниками районної бібліотеки на щомісячних засіданнях товариства УТОС. Цього разу присутні прослухали розповідь про першого Президента України Михайла Грушевського. В ці дні народився Великий Син Великого Народу, що заклав найглибші ідейні підвалини національного відродження.
Провідний бібліотекар ЦРБ Євгенія Рисин зазначила, що його наукова спадщина охоплює майже 2000 праць. Він автор схеми українського історичного процесу, яка покладена в основу монументальної «Історії України-Русі». Це вчений світового рівня. Він – видатний громадський і державний діяч.
         Місяць жовтень проходить під покровом Божої Матері, яка оберігає Україну з давніх часів. Козаки вважали Божу Матір своєю заступницею у далеких походах. Українська Повстанська Армія день Святої Покрови обрала за своє свято – День зброї.
В ювілейний рік утворення УПА згадаймо, що Стрийщина також брала активну участь у визвольній  боротьбі. В бібліотеках району зібрано матеріали про діяльність повстанців у кожному селі, що підсилює патріотичний дух кожного краянина.
Світлина від Стрийськи Районної Бібліотечної Системи.
    Бібліотекар наголосила, що з метою вшанування мужності і героїзму захисників територіальної цілісності України під час АТО в День Покрови Пресвятої Богородиці згідно указу Президента встановлено нове свято – День Захисника України. Таким чином, Покрова набула не тільки релігійного, а й національного свята.
         На завершення, керівник УТОСу п. Зеновій Бісик подякував за такий важливий історичний екскурс, і привітав усіх працівників Стрийської РЦБС з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек. 

Немає коментарів:

Дописати коментар