День грамотності в бібліотеці-філії с. Нежухів

                                                                                                     
   8 вересня – Міжнародний День грамотності, який у 1966 році офіційно проголосила ЮНЕСКО з метою сприяння поширенню грамотності, як інструмента розширення прав і можливостей окремих осіб, громад і суспільств. Щороку в цей день, в бібліотеках району проводяться різноманітні заходи, зокрема в бібліотеці с. Нежухів проведено  інформаційний калейдоскоп «Бути грамотним модно» з користувачами-учнями 5-7 класів.
   «Чим більше ти читаєш, тим краще розумієш навколишній світ, тим цікавіші ідеї спадають тобі на думку» – такими словами розпочала захід зав. бібліотекою Лідія Гриців.
    Бібліотекар паралельно демонструвала окремі слайди із засідань ЮНЕСКО, а також презентувала тематичну виставку «Грамотність – запорука успіху людини».
     Друга частина заходу була розважально-пізнавальною. Читачам запропоновано творчі роботи «Шість кроків до грамотності», «Доповни речення», з якими вони залюбки справлялися, а потім дружно обговорювали їх. На завершення присутні декламували вірші, співали пісень про рідну мову, а на домашнє завдання отримали: написати творчу роботу «Читаючи минуле, пишемо майбутнє».

Немає коментарів:

Дописати коментар