Мандри у дитячі, юнацькі роки та творчість Української оперної Співачки Світової Слави – Соломії Крушельницької

На базі Йосиповицької бібліотеки працюють любительські об’єднання, які є першою сходинкою плекання юних обдарувань. Для такої підросткової творчої аудиторії важливе розуміння прикладу, наслідування, розуміння значимості розвитку таланту. Тому і бібліотекар Анна Паталай, і директор Народного дому  Оксана Дякович підбирають заняття, які б розвивали працьовитість, прагнення розвиватись, знайомитись з творчими особистостями.  
Зокрема, 145-річницю від дня народження окраси Світової оперної  сцени - Українки Соломії Крушельницької, вони відзначили наполегливою працею самих учасників об’єднань, які знайомились із дитинством та юнацькими роками Соломії, з музеєм  знаменитої оперної співачки в с. Біла, що на Тернопільщині. Тому і заняття «Мандри у дитячі, юнацькі роки та творчість Соломії Крушельницької» пройшло дуже цікаво. Учасники також дізнавались про  такі  величні  постаті, як Микола Колесса, Анатолій Солов’яненко, Анатолій Кос-Анатольський, Мирослав  Скорик, Ліна Костенко та ін.

Все було добре, але найкраще те, що лунала слово, пісня, музика, панувало творче піднесення. Думаємо, що поняття – працьовитість, наполегливість, самопожертва, любов до мистецтва стали для юних читачів  набагато ближчими, прикладом цьому був жвавий обмін враженнями, бажанням ще і ще слухати  голос, що став ближчим, ріднішим-голос Соломії Крушельницької.

Немає коментарів:

Дописати коментар