Літературно-мистецька година «Уклін тобі, Велика Соломіє» в бібліотеці с. Бережниця

До 145-річниці від дня народження Соломії Крушельницької в бібліотеці с. Бережниця проведено літературно-мистецьку годину: «Уклін тобі, Велика Соломіє». Бібліотекар Любов Стасишин разом з учасниками літературного гуртка повели присутніх по життєвому і творчому шляху, презентуючи книжкову виставку: «Талант світового визнання». Присутні  знайомились з дослідниками творчості Соломії Крушельницької – працями Івана Деркача, Михайла Головащенко, Валерії Врублевської, Галини Тихобаєвої та ін.

Читачі також підготували поетичні рядки, вислови про те, що «легенда оперного співу»  принесла  славу Українському народові. Найбільш активні під час цього дійства  були Андріана Богаєць,Ірина Кочар, Тетяна Романишин, Софія Крупа.
На завершення бібліотекар запитала присутніх, чи зрозуміли вони, чому в центрі книжкової виставки – «Кобзар» Тараса Шевченка. Приємно було почути, що читачі уважно слухали розповіді і зрозуміли: Де б не виступала Соломія Крушельницька, з нею завжди, як оберіг, був «Кобзар», а всі пісні на біс вона співала Українською, хоч співала на восьми мовах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар