24 Форум видавців у Львові VIII Львівський міжнародний бібліотечний форум «Бібліотек@: від ідеальної до ефективної»

Золотий перетин бібліотеки - під такою назвою проходила робота учасників пленарного засідання VIII Львівського міжнародного бібліотечного форуму.  Сьогодні ми всі шукаємо відповіді на питання : якою має стати бібліотека в період прогресивних технологій, накопичення інформації в інформаційному просторі, як зберегти бібліотеку в первинному її призначенні - осередка формування інтелігентного ядра нації.
Сьогодні в Україні проходить складний період реформ, - наголосив заступник Міністра культури України, - і тому дуже важливо обговорити питання співвідношення держави, суспільства, бібліотек в цей період, необхідно створити дорожну карту її розвитку, передбачити роль кожного бібліотекаря в розвитку бібліотечної справи, інтегрування бібліотек у світовий інформаційний простір. Заступник Міністра проінформував присутніх про удосконалення системи закупівлі книжок,про створення державного  реєстру книжкових пам’яток. Ці думки тісно переплітаються із словами заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, який наголошує на значимості книги, як засобу передачі правди і реалії нашого буття, про традиції нашої культури, сказані ним під час відкриття 24 Форуму видавців: Точка творення. Всі заходи під час форуму, спрямовані на заохочення читання, промоцію книги, на розвиток книговидавництва, бібліотечного сектору, читання як спосіб успішної соціальної адаптації, формування особистості, здатної інтегруватись у світове співтовариство.
Галина Цуцуп, директор РЦБС запросила всіх працівників, спеціалістів бібліотечної системи взяти активну участь у роботі як Бібліотечного Форуму, так і Форуму видавців, поспілкуватись з письменницькою спільнотою, взяти участь у дискусіях, придбати  нові книги, які так чекають наші читачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар