Пізнаємо рідний край


         Працівники Стрийської РЦБС систематично підвищують рівень самоосвіти різними методами: на практикумах, семінарах, на краєзнавчих екскурсіях по рідному краю тощо.
         В четвер ми вирушили в краєзнавчу мандрівку по визначних духовних місцях – від стародавньої церкви Страдча до Крехівського монастиря, та  цілющої води с. Раковець. Воістину, ми ніколи не збагнемо всієї величі, духовної краси нашої України, бо кожний куточок – це справді Божий рай. Перебуваючи в Страдчі, Крехові ми осягнули тисячолітню історію ніби вчорашній день. Вдивляючись в лики святих ми пізнавали сокровенну тайну людського життя та глибше пізнали суть свого покликання в тому світі, своє призначення. І, навіть, на спільнім обіді проведеним на поляні серед вікових дерев, в дзюрчанні чистої джерельної цілющої води, панував дух єднання неба і землі, дух молитов чернецтва монастиря за мир і спокій на нашій землі.

   
         Нам пощастило, ми побували в книгарнях Страдча і Крехова, придбали літературу, яка стане великою підмогою в краєзнавчій роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар