Пам’яті Будівничого Української Церкви Любомира Гузара.

                 








В Центральній районній бібліотеці незвичайна тиша…вся увага прикута до виставки, в центрі якої портрет Блаженнійшого Любомира Гузара, Верховного Архієпископа-емерита Української Греко-католицької церкви, що відійшов у вічність 31 травня… свічка… молитва..- так розпочалось вшанування памяті цієї світлої людини, символа єднання для духовенства і вірних церкви.
З коротким словом про Великого Українця,провідника УГКЦ звернулась до присутніх В. Ільків.
Про життєвий шлях, Богословські студії говорили учасники поминального заходу Ольга Боднар та Леся Кузло.
Про перебування славної памяті Любомира Гузара на Євромайдані і його звернення до учасників Революції Гідності говорила слово Галина Цуцуп. Вона зачитала цитати, які варто тримати в серці кожному: «Господь створив нас вільними. Ніхто так не шанує нашої свободи, як Бог…Бути вільним- це  означає бути відповідальним. Ми говоримо про свободу, тішимося свободою, бажаємо свободи, але насправді боїмося її…» . «Єдність-це теж дар Божий…».
На завершення при запаленій свічці пам’яті всі помолились за Блаженнійшого Любомира, людину незбагненної доброти та смиренності: тим самим висловили глибоку скорботу і шану подвижнику, «що сміливо ніс Слово Господнє українцям на зламі двох тисячоліть».
Кожний, хто захоче більше пізнати про Блаженнійшого Любомира Гузара, про його служіння церкві та народу, запрошуємо до бібліотек району та Центральної районної бібліотеки по вул. Коновальця 4.



Немає коментарів:

Дописати коментар