Історико-літературний екскурс «Пам’яті жертв Другої світової війни» в бібліотеці села Братківці.



          Бібліотекар с. Братківці Оксана Пастернак проводить послідовну  історично- просвітницьку роботу з читачами, опрацьовуючи сторінки історії України. В травні більше уваги приділила таким важливим історичним подіям, які розкривають внесок України в перемогу   над нацистською Німеччиною  у складі Антигітлерівської коаліці  у Другій світовій війні 
           Історико- літературний екскурс «Пам’яті жертв  Другої світової війни» розкрив  перед читачами злочинну природу війни, «ціну» війни. Вони усвідомили це пекло, в якому втратили життя понад 60 млн. людей, чиє життя було обірвано на фронтах,  в окопах, в концтаборах… .
           Окремою темою, над якою працювали читачі, -  Український  вимір у Другій світовій війні» про те,  що українці брали участь у бойових діях у складі збройних сил СРСР, Канади, Австралії, Польщі, Чехословаччини, Німеччини, Румунії, в русі Опору Франції… , про боротьбу УПА проти «червоної» та «коричневої» чуми.
Бібліотекар також  познайомила з Указом  Президента України про відзначення Дня Пам’яті і Примирення, анонсувала нові художні твори та історичні дослідження.
На завершення читачі переглянули  тематичну виставку фотосвітлин  «Пам’ятні місця, могили  Українських повстанців на Стрийщині» розповідь по яких повела член читацького клубу «Берегиня» художній керівник  НД О. Дячишин.… , а в кінці при запалених свічах всі учасники заходу промовляли молитву Блаженнійшого  Митрополита Андрея Шептицького «За Україну і український нарід».


Немає коментарів:

Дописати коментар