Літературно – тематична зустріч «Віще слово з «Кобзаря в бібліотеці с. Олексичі.

 В бібліотеці села Олексичі особливо людно. Читачі, учасники гуртка художнього слова роблять останні приготування до тематичної зустрічі. «Віще слово з «Кобзаря».
Присутні мали завдання поспілкуватись із батьками. друзями і провести маленьке дослідження про їх перше знайомство з творчістю Тараса Шевченка, розкрити такий крилатий вислів «Кобзар»- Євангеліє українців.
До цієї зустрічі  готувались декламувати улюблені поетичні рядки, а також взяти участі в літературній вікторині.
Бібліотекар Галина Сосна розпочала зустріч з презентації першого прижиттєвого видання «Кобзаря» 1840 року, звернула увагу на примітну особливість зображення  початку книги –народного співака- кобзаря з хлопчиком - поводирем. Вона наголосила, що це не ілюстрація до окремого твору, а узагальнений образ кобзаря, на честь якого названий збірник.
Читачі підготували також поетичні анонси до кожного із восьми творів, які ввійшли до першого видання: «Перебендя», «Катерина», «Тополя», «Думка», «До Основяненка», «Іван Підкова», «Тарасова ніч», а  «Думи мої, думи мої, лихо мені з вами», стали своєрідним епіграфом не тільки до цього видання,але й до всієї творчості.
Підготували читачі матеріали і про єдиний музей однієї книги «Кобзаря» Тараса Шевченка в Черкасах. Музей відкрито в травні 1989 року, і про   музей - мікромініатюри в Києві, де є найменша рукописна книга- «Кобзар» з площею обкладинки 0.6  кв. мм., обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.
На завершення літературної зустрічі учасники спільно бібліотекарем та директором НД провели конкурс на краще знання пісень на слова Тараса Шевченка. Так вдячні мешканці Олексич висловлюють свою шану до пам’яті Великого Сина України і до його безсмертних творінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар