Цей безцінний скарб-ЇЇ Величність Українська Писанка.





 





З наближенням до Великодніх свят у читачів юнацького відділу ЦРБ виникає бажання більше пізнати історичні корені цих Величних свят, всіх Великодніх атрибутів, а найбільше - магію писанок. Така нагода  згідно плану  роботи і сталася сьогодні. До нас на заняття літературної вітальні завітала Романа Савчин- науковий працівник Краєзнавчого музею «Верховина» наш активний читач і консультант по всіх краєзнавчих питаннях,знавець рідного краю, член нашої Літературної вітальні.Ірина Заячківська - із спільноти «Молодь церкви Успіння Пресвятої Богородиці»- майстриня  по розпису писанок, Мацько Іванна Іванівна- педагог – організатор,  консультант молодіжних студій , читачка нашої бібліотеки. Завітали до нас і юні читачі, допитливі краєзнавці, учні старших класів.


          Спочатку учасники мали можливість не тільки послухати цікавий екскурс про символіку писанкового розпису, який захоплюючи подавала Романа Савчин, але й побачити все розмаїття писанок різних куточків України із колекції краєзнавчого музею «Верховина».

В другій частині вся увага була прикута до техніки і предметів розпису писанок. Тут панувала надзвичайна увага і бажання навчитись елементів розпису. Запалені свічки, віск, писачки і ще інші підручні предмети служили юним писанкарям. В рух пішла і відповідна література з тематичної інсталяції, щоб грамотно передати хоч би окремі  елементи багатства писанкового розпису  етнографічних регіонів України.
Заняття підходило до завершення, директор РЦБС  щиро пораділа за новонароджених майстрів і порекомендувала продовжити розпис вдома і  навчати своїх друзів.








Немає коментарів:

Дописати коментар