Майстер-клас «Малюю голкою узори» в бібліотеці с.Стриганці

 Вигаптуй на небо райдугу-доріжку,
Простели до сонця вишивку-маніжку,
Щоб по тій доріжці з лебедями-снами
Плавати до щастя білими човнами – такими словами  бібліотекар бібліотеки с.Стриганці Марія Васильків розпочала майстер-клас «Малюю голкою узори». Повела присутніх стежками історії української вишивки, адже вишивка хрестиком - це мистецтво, яке дозволяє створювати справжні шедеври. Картини, виконані самостійно, цінуються не тільки як оформлення власної квартири або будинку, але дуже часто вони стають незабутнім подарунком для рідних і близьких людей.
Майстрині мали можливість поділитися технікою виконання кожного орнаменту, поділитися власним досвідом цього ремесла. Саме народне мистецтво, яке передавалося з покоління в покоління, століттями завжди було і є грунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури, адже саме звідти ідуть витоки творчості.

         «Зараз – особливий час. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим» - завершила п.Марія і подякувала всім присутнім за участь у заході та побажала веселих Великодніх свят.







Немає коментарів:

Дописати коментар