Березневі бібліотечні сходини

Березень  для всіх працівників бібліотек завжди дуже плідний – багато важливих літературних, мистецьких інформаційно-просвітницьких, пізнавальних, дозвіллєвих  заходів, тому і робота була насичена.
Директор бібліотечної системи Галина Цуцуп проінформувала про нові нормативні документи, що регулюють роботу бібліотечної системи, про запровадження для класифікації документів міжнародної класифікаційної системи УДК, про бібліотечні конкурси – проекти  і їх умови, найважливіші заходи і події  в квітні. Дальше вона  проаналізувала результати візитів в бібліотеки району сіл: Задеревач, Фалиш, Станків, В. Задеревацька, В. Дідушичі, Довге, Сихів, Стрілків, Лотатники.
«Висновки маємо робити самі – чи наші бібліотеки відповідають вимогам  громади  щодо забезпечення їх читацьких запитів. Необхідно, наголосила вона, – активніше залучати до волонтерської просвітницької роботи молодь, читаючі родини, більше дбати про  озеленення  і впорядкування території».
Заступник директора Світлана Зборовська акцентувала свій виступ  на  роботі  з дитячою аудиторією, про накопичений досвід роботи в районі, про досвід роботи колег в Україні і  в сусідній Польщі. Розповіла, що буде проведена скайп-нарада «Спікування без кордонів». Вона пригадала присутнім про подання заявок на участь читачів в другому районному етапі конкурсу «Кращий читач року».
Ірина Форостина, Любов Каричорт (відділ комплектування і збереження) зупинилась на питанні про запровадження  нових форм обліку та списання бібліотечних фондів.
Кожне питання учасники сходин активно обговорювали, ділились досвідом роботи, піднімали питання про комп’ютеризацію бібліотек, а також про налагодження теплового режиму. Вони звернулись з проханням перейти до літнього графіку роботи.
В ході сходин вималювались такі основні заходи в квітні:
- літературні, духовні вивчення місцевих  гаївок, майстер-класи з писанкарства, підготовка  виставок «Великодній рушник» «Великодній кошик», театралізовані дійства;
- краєзнавчі-підготовка до 110 річниці від Дня народження Олекси Гасина, бібліотечні  розвідки про «Стрийську Трійцю», підготовка  краєзнавчих матеріалів про операцію «Вісла»;
- проведення зустрічей з переселенцями, що оселились на наших теренах в результаті насильницького переселення;
- обов’язково зареєструватись, або переєструватись в соціальній мережі  Фейсбук як конкретна бібліотека Стрийської РЦБС;
- зголоситись про участь у конкурсі на «Кращу бібліотеку року» і підготувати портфоліо. 

Немає коментарів:

Дописати коментар