Кобзарева світлиця

                 «У кожній думці Кобзаря
                  Живе могутня Україна» –
такою прославою розпочалися Шевченківські дні в бібліотеці с. Братковець. Читачі уже знають – розпочався березень – мерщій до спадщини Тараса, адже відвідини бібліотеки розпочинаються читанням улюблених рядків «Кобзаря». Бібліотекар Оксана Пастернак, художній керівник Олександра Дячишин створили в бібліотеці куточок «Мій Шевченко», де кожний читач, хто словом, хто пензлем, хто грою на бандурі, хто піснею висловлює своє відношення, своє розуміння у двох значущих словах: «Мій Тарас». Пригадали вони театралізовану постановку та зачитали уривки із улюблених творів Шевченка «Літературні герої очима дітей».
Лунають над Україною слова Кобзаря, з якими він звертався до живих, до мертвих, до ненароджених, здається, що його слова, його думи підпирають небо над усім українським народом, благаючи…
«… Кайдани порвіте
І вражою злою кров’ю
Волю окропіте..!»
Пройшли два століття, а проблеми оновились ще з більшою гостротою над такою милою йому Україною і як тоді, до нас звертається Тарас Шевченко: « Свою Україну любіть, любіть її во время люте…».

Прийшов час завершувати зустріч, але читачі не розлучались з маленькими улюбленими Шевченковими творами і уже запропонували наступне дійство провести разом з батьками, адже в кожній Братківській хаті поруч з образом  Божим  - портрет Кобзаря у вишитому рушнику.

Немає коментарів:

Дописати коментар