«Суверенна моя Україна»

      «І знов, і знов – у котрий раз!
     Зійшлися ми в одній родині
       Щоб памянути славний час,
           Себе принесли кращі з  нас…»

         В неділю, в бібліотеці с.Довге проведено історичну годину «Суверенна моя Україна».
         22 січня визначна дата в історії нашого народу – День проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Розділений кордонами, український народ засвідчив свою міцність, згуртованість, культуру та духовну єдність – зумів вистояти та об’єднатись, і це завдячуючи Дню Злуки.
         «Українська Соборність – це спільна перемога українців у боротьбі за права, свободи та незалежність, це найвища цінність, яку ми маємо берегти і якою пишатися і передавати із покоління в покоління» - зауважила у своїй доповіді зав.бібліотекою Наталія Крива. І справді, день 22 січня 1919 року був одним із найпрекрасніших історичних моментів нашої непростої, нерідко трагічної історії, назавжди залишиться у пам’яті українського народу – Свято Соборності України.
         Про Велику Злуку розповіла присутнім історик за фахом, жителька с.Довге Стефанія Пилипчій. Євгенія Мацигін, методист дошкільного закладу «Сонечко» декламувала вірші сучасних письменників Стрийщини про Україну.
         Під супровід гітари у виконанні Володимира Барана прозвучали українські пісні.

         На завершення історичної години п.Стефа подарувала користувачам бібліотеки найціннішу книгу видавництва МЮНХЕН (1974р.) «Євген Коновалець та його доба», а Михайло Пилипчій, який є постійним читачам та спонсором – газету «Заграва».

Немає коментарів:

Дописати коментар