Професійна виробнича листопадова зустріч бібліотечних працівників.


З наближенням завершення виробничого року постають питання підготовки  до річних звітів, підведення підсумків Року Івана Франка, Року Милосердя, Року Михайла  Грушевського, господарських питань. Всі ці питання директор  бібліотечної системи  Галина Цуцуп  обговорила  з  працівниками. Вона відмітила, що більшість бібліотекарів дуже відповідально і творчо ставляться до виконання своїх функціональних обов’язків, постійно працюють над підвищенням  фахової майстерності, оволодівають  успішно інформаційними технологіями,  зокрема, бібліотекарі сіл: Загірне, Йосиповичі,  Любинці,  Дуліби, Дашава, Лотатники, Пукеничі та інші  зареєстрували   бібліотеки в соціальних мережах.

Популяризація роботи бібліотек піднімає  професійний престиж, розширює коло користувачів, сприяє  інформаційно - просвітницькій, правоосвітній роботі в громаді - відмітила керівник.









Зав. відділом комплектування Ірина Форостина зосередила увагу присутніх на таких  питаннях:
- аналізування бібліотечного фонду;
-облік незадоволеного запиту користувачів  та стан  забезпечення літературою на різну тематику згідно незадоволених запитів користувачів поступового поповнення фонду по запитах.
Заступник директора по роботі з дітьми  Світлана Зборвська  ознайомила працівників з методичними рекомендаціями щодо планування роботи з користувачами - дітьми в 2017 році.
На завершення  професійної  зустрічі бібліотекарі обмінялись досвідом роботи, а також отримали  напрацьовані   методично - бібліографічним відділом:
 -календар знаменних і пам’ятних дат на 2017р., який містить перелік ювілейних дат як світових так особливо важливих для України;
-краєзнавчий календар; 
-примірні заходи та тематика для складання планів (методичні рекомендації)
         Уже традиційно  чи не кожна зустріч бібліотекарів завершується маленьким сюрпризом. Так і було цього разу:  ми мали можливість поспілкуватись із самодіяльним композитором - піснярем, автором девяти музичних  видань, для  якого пісня, немов коштовний діамант - Михайлом Золотухою. Він  презентував  девяте видання  «Мені потрібна  Україна».
В  ході спілкування бібліотекарі подякували за співпрацю, за  фахову  музичну допомогу, за популяризацію української пісні, особливо дитячої.
Галина Цуцуп ще раз потвердила, що тільки у тісній співпраці ми зможемо піднести  рідне слово, рідну пісню, наші звичаї та обряди .

Немає коментарів:

Дописати коментар