Зустріч з героєм АТО в бібліотеці с.Кути

 Бібліотека села Кути мала честь приймати у себе, учасника АТО Михайла Сокирана та волонтера Ігора Півовара на заході «Незламна і переможна сила Українського духу». Завідуюча бібліотекою  Любов Мацюняк  коротким вступним словом «Благословенна та держава, яка має відданих синів» привітала всіх з великим християнським святом і запросила читачів до духовного екскурсу про Покрову Пресвятої Богородиці, про покровительку Українського козацтва, Української Повстанської Армії і всієї України.
 В другій частині свята бібліотекар зосередила увагу присутніх на подія, на сході України, на героїчній обороні українських  земель, українських кордонів, на сторінках героїчної історії АТО. Вона запросила до слова учасників АТО, захисників українських земель  на сході України  п. Михайла та п. Ігора. Вони  розповідали  про воєнні будні, про підступи ворогів, допомогу волонтерів. Особливо вразило таке: у Луганській області  біля с. Победа солдати зробили капличку, де приїжджали капелани і відправляли Служби Божі. І от одного разу  московіти  бомбили цю територію. Снаряди спалили все, кругом земля була чорна, тільки дерев- яний  хрест з іконою Божої Матері не був пошкоджений.  З  бійців ніхто не постраждав. Зараз цей хрест знаходиться у Львові у гарнізонному храмі, а його копія – у музеї в  місті Стрий.   І, насправді безсмертні діла твої, Господи.
 Так відзначили Велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці,День Українського козацтва, день створення УПА, а також, встановленого указом  Презитента України 14 жовтня 2014 року- День захисника України. Присутні слухали вірші, пісні та розповіді, а також запалили свічки і схилили голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України - Героїв УПА, Героїв Небесної сотні і Героїв АТО.    
 Для дітей проходили конкурси: «команда» «медсестра», «кухар»
Захід допоможе виховати у дітей повагу до захисників Вітчизни, любов до рідного краю.  


Немає коментарів:

Дописати коментар