Методичні виїзди


Директор РЦБС сформувала групу спеціалістів з метою надання методичної допомоги в підготовці та впровадженню інноваційних форм роботи  з національно-патріотичного виховання, промоції читання, а також вивчення досвіду роботи з читачами різних вікових та освітніх груп.
Галина Василівна як керівник прагне глибше вникнути в зміст роботи кожного бібліотекаря.  Її професійний шлях від бібліотекаря, бібліографа, завідуючої методично-бібліографічним відділом і  до керівника централізованої бібліотечної системи, постійний пошук  нових креативних форм роботи  дозволяє піднімати планку в роботі всіх бібліотек району.
Бібліотеки сіл, які відвідала робоча група, це: Добряни, Вівня, Кавсько, Угерсько, Підгірці, Верчани, Слобідка, Олексичі, Йосиповичі, Загірне та смт. Дашава, аналіз відвідування, проведення масових інформаційно-просвітницьких заходів, співпраця з органами влади на місцях засвідчують, що  працівники бібліотек  йдуть в ногу з життям, користувачі-школярі мають в них мудрих наставників, а сільські голови є їх помічниками, порадниками.
Бібліотекар с. Йосиповичі веде своїх користувачів не тільки у таїну слова, але і у світ мистецтва, є в бібліотеці проблема ремонту, сподіваємось, що сільський голова зглянеться і на цю важливу для громади установу. І так у кожній відвіданій бібліотеці: у бібліотекарів окрім основної  фахової роботи – формувати у читачів незламний український дух, чисті помисли, високі пориви, – є ряд господарських проблем, які бібліотекарі без допомоги місцевих очільників влади вирішити не зможуть. Тільки у співпраці всіх державних, громадських інституцій при допомозі меценатів  нам вдасться вирішити питання про перетворення бібліотек у сучасні.








Немає коментарів:

Дописати коментар