Святочна академія до Всеукраїнського Дня Бібліотек

… І серце цілющою водою окропить, і душевні рани загоїть, і сльози втамує, і віру, і надію дасть, і мудрості навчить – ще багато таїн дарує книга, а порадить її бібліотекар.
         30 вересня працівники бібліотек були особливими, вони весело спілкувались, оглядали осінні композиції, раділи, вслухались у тихі, веселі  українські мелодії – відчувалось, сьогодні у них свято: Стрийщина відзначала Всеукраїнський День бібліотек.
         Урочистості розпочались в залі Районного Народного дому. Керівник відділу культури Юлія Курилишин після вітання  представила гостей свята: Оксану Мелень, заступника голови з гуманітарних питань Стрийської РДА, Мирона Войтовича, заступника голови Стрийської районної Ради, Галину Сенів,  помічника Народного депутата Андрія Кота, Валентину Олексишин, депутата обласної Ради, Любов Камінську, почесну голову «Союзу Українок», екс директора ЦРБС Марію Пилипів, Зеновія Сиротюка,  Степана Целюха, Юрія Юника – директорів шкіл естетичного виховання Стрийщини. На свято прийшли і колеги: директори НД, художні керівники, керівники Народних колективів і, звичайно, читачі бібліотек.
         До вітального слова Юлія Миколаївна запросила гостей, вона означила, що оскільки у нас свято, то маємо нагоду приймати вітання. З вітальними словами звернулась Оксана Мелень, Мирон Войтович, від профспілкової організації Зеновій Сиротюк, заслужений працівник культури України.
         В другій частині свята Галина Цуцуп, директор РЦБС, після щирих слів привітання, адже це перше її таке важливе урочисте свято на посаді директора, представила презентацію «Бібліотеки Стрийщини – центри національного гарту». Ця презентація засвідчила, що бібліотеки  йдуть в ногу з життям, навіть з випередженням «Наші бібліотекарі працюють не для похвали, але завжди приємно, коли твою працю поцінували і відмітили», - зауважила директор. Подякувала всім за роботу і запросила керівника відділу культури для вручення подяк і грамот.
         В третій частині свята було словесне, пісенне, музичне вітання, яке приймали від Степана Целюха, заслуженого діяча мистецтв України, директора дитячої музичної школи ім..Ф.Колесси смт.Дашава, керівника одного із його дітищ – ансамблю школи «Струни душі». Ізюменкою концерту – пісенні дарунки сина Степана Целюха - Олеся. Всі присутні в залі ще і ще раз пересвідчились, що якщо Бог дарує талант людині, то вона талановита у всьому. Після музичного дарунку, винуватцям свята – бібліотекарям, на сцену запросили Любов Камінську, але не для виступу, а для  привітання її як ювілярки, яка була і є частиною потужного просвітницького національного двигуна в районі. З нею відроджувались національні традиції і свята, п.Люба є членом нашої літературної вітальні «Берегиня». Їй і шана, і любов, і дарунки і звичайно море квітів.
         Концертне дійство продовжилось і завершилось спільним виконанням милих серцю і душі українських пісень і побажань:  наповнювати бібліотеку - джерело рідного духу, чистих помислів, високих поривів - творчими ужинками.

         На завершення директор РЦБС запросила всіх до святкового круглого столу.

Немає коментарів:

Дописати коментар